Multisportklätterhelg - Snön till trots i sin lysande frånvaro i Alperna...

...men alpinklättringen är "en top"!

-Multisporthelg- alpinklättring - topptur - dry-tooling - 

En god jul önskas till er alla! Och vad är bättre att förmedla det än en Svensk Älg!


Courmayeur och Helbronner har inte bara en snart nyrenoverad lift. Från toppstationen når man även ett flertal klassiska alpin- och mixklätterturer. Vi satsade på en av de mest klassiska, "voie Rebuffat" på le Tour Ronde. En anmarsch på ca 1h som även inkluderar lite utförsåkning på skidor.
Voie Rebuffat D+, le Tour Ronde

Det är minst sagt en klassisk klättertur som har is, snö och klippa och ett bergschrund att passera i starten. Toppar ut på Tour Ronde och sen kan man fira av leden eller traversera Ronde och klättra ner på sydost ryggen. Men då ska skidorna med!
Tour Ronde : Couloir Rébuffat - Camptocamp

Janne på cruxrepan av le Tour Ronde
Dag två inledes med lite motgång då första dagen som aig. du Midi liften var öppen ändå inte var så då vinden och nattens snöande satte stopp för en 08:30 avgång. Men första liften uppskjuten till 10.00 så ändrade vi om planerna och gav oss på en en fem replängders dry-tooling tur i vallee l´arve. Inte så att det inte finns saker att göra!

Retur mot Helbronner

Då underarmarna fått sin beskärda del fram mot tidig eftermiddag avslutade vi dagen med att göra 700 höjdmeter upp på Mont Joly, som namnet antyder ett storslaget och stiligt berg med överblick av hela massif Mont Blanc.


Skidåkning på Mont Joly i kvällsol 


Nästa som är på gång är isklättring i Davos

//Häng med