Isklättring i Sertig

 Davos är kanske först och främst känt för sina Ekonomiska Forum och sin fina skidåkning.
Vi åkte dit för att utforska isklättringen i området, som även det bjöd på storstilat utbud. Sertig, ca 15km utanför Davos har ett koncentrerat utbud på varierad klättring mellan grad WI 3-5 upp till 3 replängder och väldigt fint beläget.
Vy in mot isfallen i Sertig, grad WI5 isen syns tydligast lagom till vänster om mitten i bild


 En relativt kort anmarsch på ca 20min, eller 5 "mountain minutes", bidrar också till att göra det till ett utmärkt mål för både kurs och som mellan dag vid dåligt offpistväder eller vilodag från skidorna.


Efter en trevsam bilfärd in i dalen mot Sertig på isiga och snöiga vägar så hittar vi slutligen parkeringen och isfallen lyser tydligt mot oss, vädret och det ymniga snöfallet till trots.
Bara att byta om till andra skor och en extra dunjacka i ryggsäcken, sen är det en förestående behaglig anmarsch efter en väl tilltrampad väg och stig. Området har fina utflyktsmål och de flesta kommer hit för att bara vandra i dalgången innan dagen avslutas med en varm choklad eller Milchkaffe i Gasthaus Zum BergführerClara kämpar på vertikalen...

Ännu en fin istur i Sertig, grad WI4

Standplats mellan istapparna

Tre glada, redo för Is och Snö!

I januari och Februari arrangeras Alpine Madness ytterligare fortsättningskurser i isklättring
Alpine Madness teori är att det finns många som har prövat att klättra is och alpint men sett svårigheten med att komma vidare från topp rep och singelpitch turer. Tanken med våra kurser är att du ska komma vidare och kunna ta steget vidare

//Häng med!