Alpinkurs Vinter

Alpin klätterkurs VinterAlpin klätterkurs vinter

Söker du en fortsättning på din Klätter erfarenhet och vill komma vidare genom att klättra högre toppar med större utmaning?!
En klättervecka för dig som kan grunderna i klättring, har klättrat klippa och prövat isklättring men vill sammanföra dessa i en mera komplex miljö. En Alpinklätterkurs med Alpine Madness innehåller allt från säkerhets tänk och inknytning på glaciär till utmanande klätterturer bland de högsta topparna i Alperna.

Ett vanligt upplägg är att första dagen ges en introduktion på klippa i området, vi klättrar en fler replängderstur, multipitch, för att bli lite acklimatiserad och få känsla för klättringen.
Följande dagar använder vi till att höja nivån på klättringen, siktar in oss på att klättra en längre mixad tur och att komma upp på någon större topp.
Området runt Chamonix har mängder av Alpina klassiska mixade klätterleder, många med lätt access direkt från en lift eller telepherique. 
En av många fina leder är arête du Frontière liksom klassiska Goulotte Chéré.
Efter avslutad kurs ska du som deltagare, förutom att ha fått en livslång upplevelse, känna dig trygg i att vistas i alpin terräng, fått god kännedom om klättring i hög alpin terräng, bygga standplatser och firnings ankare på klippa och is. Samt kunskap i replaget klättring över
flera replängder och på glaciär.

Datum / Tid
Våra alpina vinterkurser genomförs under December-Mars, oftast från Torsdag till Söndag.
Vanligtvis hålls kurserna i området runt Chamonix.
På begäran så kan de även hållas i andra områden runt om i Alperna eller i Scandinavien, som Kebnekaise eller Lunndörren.
Uppge önskemål om datum vid kontakt eller bokning.

Kostnad
1350€
(pris baserat på 2 deltagare, 1950€ vid endast en deltagare)
Ingår
4 dgr kurs, UIAGM Guide, säkerhets utrustning.
Tillkommer boende i hyttor, lift/telepherique, bilkostnader utanför Chamonix dalen
För mera information, priser och anmälan kontakta Alpinemadness via telefon eller mail

För bokning kontakta Alpine Madness - Krister Jonsson
Klättring på Lofoten - Norge