Klippklättring

Klättring är en av de mest fantastiska upplevelser som man kan uppleva!

En allsidig aktivitet som passar de flesta, fantastisk träning, gemenskap och minst sagt äventyrligt, på ett säkert sätt!
Gå en klätterkurs - En investering för livet!

Grundkurs klippklättring
En grundkurs i klippklättring riktar sig till dig som har klättrat en del inomhus eller dig som är helt nybörjare inom klättring men är sugen på att börja.
Dvs ingen förkunskap krävs annat än en vilja att lära sig klättra!
All utrustning som behövs ingår.

Fortsättningskurs Klippklättring 
För dig som kommit igång med klättringen och genomgått en grundkurs i klippklättring. 
Denna kurs syftar till att du ska utvecklas som klättrare och få ut mera av din klättring.

Kamraträddningskurs
En kamraträddningskurs är en god investering för dig och din replagskamrat som vill ut på större äventyr eller bara förkovra era kunskaper och bli tryggare. På ett säkert sätt lära dig/er hur man löser enkla så väl som komplicerade situationer vid tillbud och olyckor.
Krav; genomförd SKF grundkurs klippklättring.

Grundkurs Aidklättring / Teknisk klättring
Om du har ambitioner att klättra större berg eller bara vill utveckla dina kunskaper och känsla för att lägga kil och slå pitonger så är detta kursen för dig! Aidklätterteknik är något som är bra att ha med sig i många situationer. Och att bemästra till synes omöjliga situationer ära precis vad en kurs i teknisk klättring kan tillföra.

Målsättning och innehåll
I kursen ingår bland annat en genomgång av olika typer av bultar, pitonger samt hur man placerar RURP´s, copperheads, birdbeaks m.m. Att jumarera och rensa som 2:e man. Placering av pitonger och säkringar. Aidklättersystem och soloaid. Efter genomgången kurs så ska du på egen hand kunna ta dig uppför en klippvägg även om det är för svårt att klättra fritt, för blött eller p.g.a andra omständigheter. Med lämpligt aid system och utrustning.
För bokning och priser kontakta Alpinemadness
Samtliga kurser arrangeras enligt SKF, Svenska Klätterförbundets normer.

Kontakt
Via mejl
info (a) alpinemadness.se
Telefon
+46703385358
+33631119634