Arctic Ski Cruise 2016

  En skidresa till Arktis och Svalbard/Spitsbergen, det slår det mesta. Inte minst i form av sitt unika djurliv. Kombinerat med storslagen skidmiljö.

Med utgångspunkt från Longyearbyen, grundad och uppkallad 1906 efter John Munroe Longyear, så strävar vi ut med M/S Origo
Vart vi sedan styr beror på dels väder dels packis. M/S Origo är isklassat och har på så vis inget bekymmer med att eventuellt behöva bryta en del is. 
Och då pack is betyder Säl så finns det även stor chans att se isbjörn. Vilket är ett storartat inslag så länge det sker i säkerhet på båten.Givetvis så är vi IFMGA/SBO guiderna alltid beväpnade på skidturerna, men att behöva nyttja det behovet skulle vara en ren förlust. Och vi undviker så långt som möjligt all eventuell skarp kontakt.
De senaste resorna har vi alltid sett Isbjörn.

Men det övriga djurlivet är minst lika storslaget och djur såsom Ringsäl, Vitval, Knölval och Valross siktas både från båt och land. Liksom Polar räv och Vildren.

Dessutom, gör vi varje dag en landstigning och går en eller flera toppturer på mellan 500-2000 höjdmeter. Allt efter väder och förmåga.

Nedan får bilderna tala för sig själva;


Arctic Ski Cruise sker i samarbete med Arctic Guides, www.arcticguides.com
För bokning och information för nästa års resa mejla eller ring så planerar vi din resa 2017.

Planerade avgångar för 2017
25/5-2/6
2-10/6

//Häng med