Skidåkning 2016/17

 Vintern 2016 börjar lida mot sitt slut. I alperna har de flesta skidliftarna stängt för säsongen. Men med basen i Chamonix så håller Telepherique de Midi öppet ännu och med den som utgångspunkt så finns fortsatt en hel del skidåkning att nå.

  I Scandinavien och Sverige så är snömängden fortsatt god. Kebnekaise som jag lämnade förra veckan har en rejäl snömängd ännu, liksom hela fjällkedjan upp mot Abisko / Riksgränsen.

  Vintern 2015/16 var enligt många en relativt snöfattig vinter. Men här på firman så resonerar vi mera utifrån kvalité, inte bara kvantitet. Det handlar som alltid bara om att nå ut och upp till snön.
Redan i början av Januari och inte minst i slutet av december så hade vi ett flertal fina skiddagar med kallt midvinter puder.

Aig. Platé - Aiguille Rouge

Couloir Trappier - Aig Gouter

  Vintern 2016 gav också möjlighet pga stabila snöförhållanden till ett par nya "First Descents" i Kebnekaise fjällen liksom ett par fina branta åk i Chamonix området.  Som så ofta så avslutades skidsäsongen till viss del i Svenska Fjällen med ett par ski-touring veckor och vår numera klassiska Kebnekaise Haute Route. Denna gången från Sälka/Nallo och Tarfala till Kebnekaise. För nästa säsong så har vi ett par idéer om att vidga dessa veckor med några nya destinationer och möjligheter.


  Men helt slut är det ännu inte på skidåkningen för säsongen. Med avresa 25 maj så arrangeras två skidveckor på Spetsbergen/Svalbard. 10 dagar med möjlighet till en storartad skidupplevelse i arktisk miljö. 
För information och detaljer om Arctic Ski week skicka ett mejl eller ring. Det kan eventuellt finnas ett par platser kvar...!

Isbjörns spår efter kustremsan på Spetsbergen

Brant och fint. Svalbard ner mor Billiefjorden
  Vintern 2016/17 kommer närmare för varje dag. Passa på att se över almanackan och planera. Alpinemadness är din givna arrangör för din nästa skidupplevelse.

//Häng med!