Offpist skidveckor - offpistskidåkning - ZinalChamonix - Courmayeur - Romme - Andermatt - Zinal. Några av de platser som Alpinemadness haft offpist skidresor till senaste veckorna.

Och prickat in bra tajming med både kombinationen lite folk och mycket snö. En bra guide har tur med vädret!Efter ett avslaget snöande i försäsong så har polarfronten slutligen dragit sig söderut och med kylan har nederbörden övergått i snö. Och som det övergått!!Alpinemadness har som ide att hitta Alpernas pärlor, små orter med lättåtkomlig offpist och sköna byar. I kombination med de klassiska orterna som Chamonix.


Ett förslag på upplägg är en lång weekend, fyra dagar, torsdag-söndag. 

Offpist weekend Zinal
Dag ett Liftnära offpist för att få in maximalt med vertikala meter och komma in i åkningen.Och en repetion av lavinkunskaperna med transciver sök och sondning. 
Dag två Beroende på ort så kan det vara läge att testa någon av alla områden som finns. 


För Chamonix så är Grand Montets huvudområdet men system som Flegere och Balme har stor potential för fin orörd åkning. En ort som Zinal är outtömlig likaså i kombo med Val d´Annivers!
Dag tre Dags för lift i kombination med stighudar och få en äventyrlig topptur, ski du randonee. Ett fint sätt att kombinera känsla av frihet, motion och möjlighet till bra skidåkning. För att kunna nå så bra snö som möjligt.
Dag fyra Beroende på förutsättningar och miljö, topptur, offpist från liften…bara stå på!

Veckor som det fortsatt finns plats på är bl a 12-15 februari och 19-22 februari. Och 26-29 mars.
Ett weekend program kostar cirka 1000€ inkl guide, säkerhetsutrustning och liftkort*

*För mera exakt pris kontakta Alpinemadness Nytt för vintern 2014/15 har Alpinemadness ett samarbete med Chamonix skidmärket "ZAGSKIS"
Under din vistelse erbjuder vi dig möjlighet att hyra och testa skidor från ZAG förmånligt. 
ZAG finns med ett flertal kombinationer för model och binding, du behöver bara dina pjäxor!