Chamonix - Traversee du Aiguille du Plan

Traversee du Midi Plan - Aiguille du Plan 
Vy över traversee du Midi plan från Plan Praz

En av de mest klassiska Alpinturerna i Chamonix och en av de mest luftiga, varierande och mera spektakulära sådana, Traversee du Midi-plan upp till Aig. du Plan
Med en dramatisk start från Midiliften, ner via arete du Midi och sen bara fortsätta över kammen bort mot Plan. En händelserik tur med snö, is och klippa. Vars svårighet det går att välja lite fritt från, 4b till 6a+

Som oacklimatiserad så är en tillämpad tur att föredra och om det normala boendehöjden ligger på 
0-200m över havet så är det minst sagt en förutsättning att arrangera en eller ett par dagar för att komma i "stämning"
Vi tog en stämningsdag på Brevent och Plan Praz och klättrade en fem replängders tur på en av alla torn och tindrar som finns strax intill liften.

Sista replängen och fortsatt glad!

En dag i augusti upplevs av de många som väldigt hetsigt i Chamonix, men faktum är till trots att om man bara håller sig framme vid rätt tillfälle och väljer rätt turer så är det en mest överdriven uppfattning. Visst, liften upp till Midi är väldigt populär men det är också en god anledning till det.
Tajming är ledordet!
Efter 10min väntan så kliver vi in i liften och är faktiskt helt själva på väg över kammen mot Rognon du Plan! Och förhållandena är dessutom utbra!


Efter att passerat col du Plan och Rognon du Plan 3606m, så är det ett par firningar för att komma vidare upp mot Aig du Plan. Som slutligen klättras över fast solid klippa på ren granit!
En fantastisk tur med mönja varianter som innehåller det mesta
Rekommenderas!

Toppen av Aig du PlanSummit aiguille du Plan!

//Alpinemadness.se