Skitouring Val Pelline - skidvecka i val d´ Aosta - Snön består

Våren har kämpat sig fram över Alperna och värmen stiger sakta uppåt
Men som allt som oftast så kommer det ett bakslag och vintern kämpar tillbaka. Så även de senaste veckorna som bjudit på kallt väder och en hel del snö!


Vi packade ihop skidgrejorna och arrangerade en skidvecka i val d´Aosta för att göra det bästa av situationen. Då dom flesta hyttorna, refugerna, cabanerna, rifugios, stänger om sig denna tiden på året så krävs lite detektiv arbete men med lite interna tips så hamande vi i Prarayer och vilket fynd!
Trivsam anmarsch, flott boende och strålande skidturer i vår stillsamma ensamhet. Fjällen för oss själva närmast


Att åka skidpor i Italien har inte bara den fördelen att det är i Italien, det innebär även vettig mat och espresso/cappuccino!
Så även om frukosten är lite sockrig, så lämnar man refugion med ett gott kaffe i magsäcken. Och en ännu bättre att se fram emot på eftermiddagen, topp notch!


Skidåkningnen i Val Pelline är storslagen och närmast dramatiskt.  Refugion ligger omgiven av fina skidåk och toppar och resan över till Cervinia är inte lång. Liksom Arolla och St Bernard.


Toppen av Chateu de Dames

Mitten av Maj och vi får bära skidorna de första 40-50 minutrarna innan pjäxor och skidor åker på. Sen är det i snitt 1200-1500 höjdmeter på skidor, och lika mycket i retur ner "hem"
Hem till Prarayer som är mera som ett hotell, med stillsamma rum, rena sängar, dusch och en trevlig restaurang.


Prarayer, efterski på väg!

Alpine Madness arrangerar skidveckor på de flesta ställen och områden i Alperna
Detta är ett av favorit platserna, häng med!

Chien en local en sommet

Topptursvecka eller lång helg på skidor 2015, dags att börja planera. Men än finns det snö kvar för ett par dagars skidåkning om lusten faller på!

/Krister